vineri, 20 iunie 2008

Def Leppard, trupa cu nouă vieţi!

Când vine vorba de supravieţuire, veteranii de la Def Leppard se pot lăuda pe bună dreptate că au "nouă vieţi".

De altfel, aşa au numit şi single-ul pe care l-au lansat de curând şi care a anunţat cel de-al 11-lea album al lor. Pentru a demonstra că sunt încă plini de energie, cei de la Def Leppard au pornit şi într-un turneu internaţional care include şi România.

Noul album al celor de la Def Leppard, "Songs from the Sparkle Lounge", a urcat direct pe locul 5 în topurile din Statele Unite şi din Marea Britanie. Este o revenire binevenită pentru experimentaţii cântăreţi, care au optat de această dată în favoarea unui sound mult mai agresiv decât până acum.

Revenirea celor de la Def Leppard în 2008 a însemnat şi o adaptare a "bătrânilor" rockeri la civilizaţia hiper-computerizată a tinerilor. Single-ul "Nouă Vieţi" a avut parte de o lansare inedită şi a putut fi ascultat în premieră sub formă de coloană sonoră a unui joc pe calculator.

Înfiinţată în 1977, Def Leppard face parte din valul trupelor britanice de heavy metal care au făcut istorie în anii '80, devenind un exemplu de tenacitate într-o lume a muzicii plină de trupe meteorice, care se înfiinţează şi se destramă peste noapte. Veteranii muzicii rock au rămas uniţi în pofida încercărilor dure pe care le-au avut de înfruntat: de la accidentul de maşină din 1984 în care toboşarul Rick Allen şi-a pierdut un braţ, până la moartea chitaristului Steve Clark, în 1991, provocată de o supradoză.


Def Leppard - Love Bites


Pour Some Sugar on Me


Def Leppard - Hysteria


Def Leppard - "Pour Some Sugar on Me" U.K. Music Video


Def Leppard - Photograph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu