vineri, 20 iunie 2008

"I'm Not There"-Bob Dylan

"I'm Not There" a fost cel mai asteptat film care a rulat in cadrul editiei a saptea a Festivalului International de Film Transilvania. Nominalizat anul acesta la Oscar, filmul prezinta o varianta originala a vietii marelui folkist Bob Dylan.


Distributia este si ea de exceptie, incepand cu regizorul Todd Haynes si continuanat cu actorii care tin capul de afis. Astfel, in film pot fi vazuti Cate Blanchett (nominalizata la Oscar pentru acest rol si castigatoare a unei statuete de aur), Christian Bale (cunoscut publicului in primul and datorita rolului din "Batman: Beggings"), Richard Gere (unul dintre cei mai cunoscuti actori hollywoodieni) si regretatul Heath Ledger (acesta fiind penultimul film in care a jucat si care a avut premierea in SUA cu doar cateva zile inainte ca actorul sa isi puna capat zilelor).Filmul urmareste viata cataretului Bob Dylan, dar intrucat aceasta este unul dintre cele mai misterioase personalitati ale lumii contemporane si putini sunt cei care pot declara ca stiu un adevar despre viara lui, regizorul a hotarat sa ii faca o altfel de biografie. Astfel, Dylan este jucat in "I'm Not There" de sase actori diferiti, fiecare are o alta varsta, fiecare reprezinta o alta personalitate a folkistului si viata fiecaruia se inspira din versurile unei piese a cantaretului.


Clujenii au fost extrem de incantati de faptul ca un film atat de important este proiectat in cadrul TIFF si au luat cu asalt sala cinematgrafului Republica. Astfel ca la 15 min dupa inceperea filmului in sala nu mai era loc sa arunci un ac. Un numar mare de spectatori au stat pe jos pe culoarele dintre scaune deoarece nu mai erau locuri. Avand in vedere faptul ca sala de cinema are o capacitate de 900 de locuri, numarul celor veniti la I'm Not There a fost de aproximativ 1000 de persoane. Inaintea filmului de la casieriile cinematografului sau vandut in jur de 500 de bilete iar la acestia se adauga cei care aveau abonamente cumparate dinainte.


Faptul ca proiectia filmului a fost facuta cu un scop caritabil nu i-a interesat prea mult pe spectatori, multi dintre ei nici macar nu au stiu de acest lucru. Cei mai multi dintre spectatori au vizionat filmul de dragul lui Bob Dylan si pentru a avea inca odata ocazia sa asculte multe dintre piesele sale.


I'm Not There - Part 1


I'm Not There - Part 2


I'm Not There - Part 3


I'm Not There - Part 4


I'm Not There - Part 5


I'm Not There - Part 6


I'm Not There - Part 7


I'm Not There - Part 8


I'm Not There - Part 9


I'm Not There - Part 10


I'm Not There - Part 11


I'm Not There - Part 12


I'm Not There - Part 13


I'm Not There - Part 14


I'm Not There - Part 15 (FINAL)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu