miercuri, 26 august 2009

Cunoastere, vointa, curaj si tacere.FRANZ BARDON


Cunoastere, vointa, curaj si tacere: acestia sunt cei 4 stalpi de baza ai Templului lui Solomon, deci ai Macro- si Microcosmosului pe baza carora a fost inaltata sacra stiinta a Magiei. Conform celor 4 elemente, cele 4 calitati de mai sus sunt fundamentale pentru magicianul care aspira la suprema perfectiune in aceasta stiinta.
Cunoasterea o poate castiga oricine printr-un studiu plin de ravna si atunci cunoasterea desavarsita a legilor il va conduce, pas cu pas spre suprema intelepciune.
Vointa este un aspect al autocontrolului si se obtine numai prin tenacitate, rabdare, perseverenta in studiul stiintei sfinte si indeosebi in practica ei. Cine vrea sa paseasca pe calea ce conduce la cele mai elevate inaltimi ale intelepciunii, nu din pura curiozitate ci in mod serios, trebuie sa demonstreze o vointa de neclintit.
Indrazneala, curajul: cine nu se teme de jertfe si sacrificii, indiferent de opinia altor oameni si isi mentine neabatut tinta in fata ochilor, indiferent daca va intalni cu succesul sau cu esecul, va dezvalui misterul.
Tacerea: cine se mandreste si vorbeste aiurea si isi poarta intelepciunea la vedere, acela nu va fi niciodata un adevarat magician. Unui magician nu-i este necesar sa fie considerat o autoritate ci dimpotriva, el face totul pentru a trece neobservat. Tacerea este PUTERE! Cu cat pastreaza mai mult tacerea privind cunoasterea si experientele lui, fara a se indeparta de ceilalti, cu atat mai mult va fi rasplatit de Suprema Sursa.
Cine este, deci, hotarat sa atinga cunoasterea si intelepciunea trebuie sa faca totul pentru a-si insusi aceste patru calitati de baza fara de care nu se poate dobandi nimic esential in Magie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu