luni, 7 februarie 2011

Jiddu Krishnamurti - Meditatie


A trai fara a masura, a fi complet liber de orice masurare face parte din meditatie. Nu este vorba ca practici, exersezi si in decurs de un an vei realiza ceva. Aceasta este masurare si este chiar natura activitatii egoiste insesi.In scoli comparam, in universitati la fel.Ne comparam cu altcineva care este mai inteligent, cu un aspect fizic mai frumos,aceeasi masurare continua.Ori o cunoasteti in mod constient ori nu constientizati aceasta miscare a masurarii.Meditatia este sfarsitul masurarii sfarsitul compararii sfarsitul a toate.Maine este o masurare a ceea ce este in timp. deci masurarea, compararea si actiunea vointei trebuie sa inceteze complet. In meditatie nu exista nici un fel de activitate a vointei. Orice sistem de meditatie este o activitate a vointei.
Ce este vointa? Vreau sa meditez, ma voi aseza linistit controlandu-ma ingustandu-mi gandurile si voi produce meditatia.Aceasta este esenta vointei. In meditatie nu are loc nici un fel de activitate a vointei. Intelegeti frumusetea acestui lucru?
Cand nu are loc nici un fel de masurare nici un fel de comparatie nici o realizare sau devenire , acolo este tacerea negarii sinelui. In meditatie nu exista sine, asa incat un cuget un creier care se afla in meditatie este intreg. Intregul vietii este meditatia, nu o perioada consacrata ei in care nu faci altceva. Meditatia este intreaga miscare a vietii dar noi am separat meditatia de viata ... o forma de relaxare un drog. Daca vreti sa repetati ceva repetati cuvantul coca cola sau orice alt cola lucru care are acelasi efect de prostire a mintii in timp ce in meditatie cand nu are loc nici o masurare cand nu exista o actiune a vointei si a mintii, creierul este liber de orice sistem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu