joi, 28 iulie 2011

Apa îmbuteliată versus Aquarion


O serie de studii arată că mulţi consumatori tind să asocieze apa îmbu­teliată cu un mod sănătos de viaţă. Adevărul este că nu există nicio garan­ţie că apa îmbuteliată este mai sănătoasă decât apa de la robinet. De fapt, circa 40% din totalul de apă îmbuteliată reprezintă, la origine, apă de la robinet; de multe ori, singura diferenţă constă în mineralele adăugate, ca­re nu au niciun efect semnificativ asupra sănătăţii. Mineralele sunt bene­fice în cantităţi mici, însă în cantităţi mari pot fi chiar periculoase.

Nu trebuie să scăpăm din vedere nici efectul apei îmbuteliate asupra mediu­lui înconjurător! Spre deo­se­bire de apa de la robinet, care este distribuită cu ajuto­rul unei infrastructuri eficiente energetic, transportul apei îmbu­te­liate pe distanţe mari presupune consumul unei cantităţi semnificative de combustibil fosil. Doar pentru satis­facerea necesarului de apă îmbuteliată pentru Europa se consumă anual mai mult de 35 de milioane de barili de petrol, o cantitate suficientă pentru mai mult de 2 milioane de automobile pe an!

Materialul cel mai des folosit pentru fa­bricarea sticlelor de plastic este polietilen tereftalatul (PET), un derivat al ţiţeiului. Pentru satisfacerea necesarului de apă îmbuteliată la nivel mondial, în fiecare an sunt folosite 2,7 milioane de tone de plas­tic. În 2004, doar în Europa au fost produşi 52.000.000.000 de litri de apă îmbuteliată, ceea ce a condus la crearea unor cantităţi uriaşe de reziduuri şi la consumul unui vo­lum imens de energie. S-a demonstrat că 86% din sticlele de plastic sunt aruncate du­pă folosire, devenind reziduuri mena­jere*. În urma incinerării sticlelor de plastic sunt eliberate o serie de substanţe toxice, cum ar fi clorul şi cenuşa cu un conţinut ridicat de metale grele.

În Europa şi în Statele Unite există mai multe reglementări privitoare la calitatea apei de la robinet decât a celei îmbuteliate. Deoarece apa de la robinet nu are aceeaşi calitate pretutindeni şi poate conţine im­purităţi, în general se recomandă filtrarea acesteia.


Aquarion este un dispozitiv de ultimă ge­neraţie pentru filtrarea apei, care vă dă posibilitatea să consumaţi apă pură, io­nizată alcalină, filtrată de impurităţi şi to­xine, cum ar fi metalele grele, clorul şi pesticidele.
Nu uitaţi că, în timp ce mineralele cu care este îmbogăţită apa îmbuteliată nu au, de cele mai multe ori, niciun efect semnificativ asupra sănătăţii, însă în doze ridicate pot fi chiar periculoase, apa ionizată alcalină poate reface echilibrul pH-ului, în urma acidificării operate de conservanţii alimentari, medi­ca­mentele şi alimentele pătrunse în organism.

De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de faptul că apa îmbuteliată, pe lângă poluarea mediului, poate costa chiar şi de 10.000 de ori mai mult decât apa de la robinet! Dacă o fa­milie cu patru membri cheltuieşte 40 de euro pe lună pe apa îmbuteliată, aceasta înseamnă 500 de euro pe an. Dacă investiţi în filtrul şi ionizatorul de apă Aquarion, această inves­tiţie se va amortiza în doar trei ani. Din mo­mentul achiziţionării acestui dispozitiv, veţi consuma apă de o calitate ridicată, aproape gratuit, şi, în plus, veţi cumpăra cu 1.400 de sticle PET mai puţin pe an.

O viaţă sănătoasă

Menţinerea unei concentraţii adecvate de apă în organism este vitală pentru protejarea sănătăţii. Apa îndeplineşte o serie de sarcini: ajută la absorbţia nutrienţilor din alimente, dizolvă şi îndepărtează din organism substanţele produse în timpul metabolismului, joacă un rol crucial în menţinerea constantă a temperaturii corporale (evaporare, transpiraţie), protejează cele mai importante organe, reglează nivelul de electroni şi protoni din celule şi este indispensabilă pentru numeroase procese fiziologice.

Pentru ca procesele din organism să se desfăşoare normal, trebuie să bem 2,5 litri de apă zilnic. Această cantitate poate creşte la 3-4 litri vara, când depunem efort fizic intens sau când facem sport, deoarece o cantitate foarte mare de apă se evaporă prin piele. Prin urmare, consumul adecvat de apă (cantitativ şi calitativ) este foarte important.

Aparatul de ionizare şi filtrare a apei

Aparatul produce apă ionizată filtrând apa de robinet de mai multe ori, apoi purificând-o de clor şi separând-o electric. În urma separării electrice, apa dobândeşte un pH alcalin sau acid.
Prima dată, apa de la robinet trece printr-un filtru mecanic care reţine impurităţile mari. Dispozitivul mai are şi un filtru intern, de 0,01 microni, care curăţă apa de virusuri şi bacterii. Orificiile filtrului special sunt de zece ori mai mici decât dimensiunile virusurilor. Se autocurăţă şi, din acest motiv, nu se pot acumula în el reziduurile.Turmalina din componenţa sa îmbogăţeşte apa cu ioni, datorită caracteristicilor unice ale acestui mineral. După filtrare, apa este ionizată în interiorul unui vas de titaniu-platină, între doi electrozi. Cei doi electrozi şi interiorul vasului sunt separaţi printr-o membrană specială. Utilizatorul poate seta aparatul în funcţie de cât de acidă sau alcalină doreşte să fie apa, care poate fi folosită în mai multe scopuri.
Apa alcalină are un puternic efect antioxidant şi, astfel, protejează celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. De asemenea, întârzie procesele de îmbătrânire. Apa ionizată alcalină este deosebit de bogată în oxigen; prin consumul acesteia, este fortificat sistemul natural de apărare al organismului şi astfel, nu ne îmbolnăvim atât de uşor. Apa ionizată alcalină are o capacitate de hidratare mai mare, deoarece pătrunde mai uşor în celule.
Aparatul poate produce apă ionizată acidă prin simpla modificare a setării aparatului. Este interzis să se bea apa acidă ionizată. Utilizată extern, este benefică pentru piele; se obţin rezultate bune în cazurile de micoze la nivelul mâinilor, picioarelor şi unghiilor. De asemenea, poate fi folosită în gospodărie, pentru dezinfectarea suprafeţelor, în cazul în care nu vrem să folosim substanţe chimice.


Pret depozit: 6150 ron, TVA inclus

Pentru comenzi: tel: 0724993211
email: panaitmariana@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu