sâmbătă, 20 august 2011

Ceaiul verde


Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis. Prin oprirea procesului natural de fermentatie acesta se diferentiaza de alte tipuri de ceai cum ar fi ceaiul oolong sau ceaiul negru care provin din aceeasi planta. Imediat dupa cules frunzele sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate impiedicand procesul de fermentatie.

Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.

Cateva indicatii terapeutice ar fi:
Tratamente de slabire
Intarzie imbatranirea prematura a tenului
Reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute
Obezitate, greutate in exces
Oboseala intelectuală sau fizică
Reţinerea apei în organism

Conform unui nou studiu, anumite componente ale ceaiului verde pot imbunatati puterea mintii si pot mari vigilenta. Cercetatorii au observat efectele acestor compusi, ce se gasesc in ceaiul verde, cu ajutorul a 44 tineri voluntari.
Efectele acestor componente, l-teanina si cofeina, in doze gasite de obicei intr-o ceasca de ceai verde, au fost comparate cu efectele unui tratament fictiv. Substantele active au imbunatatit semnificativ acuratetea la indeplinirea anumitor sarcini a celor ce au consumat ceai verde, in comparatie cu cei ce au consumat placebo. De asemenea cei ce au beaut ceai verde au fost mai vigilenti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu